De Visser Bouw

Dakrenovatie

Dakrenovatie

Er zijn diverse redenen om voor een dakrenovatie te kiezen, iedere oorzaak voor dakrenovatie behoeft ook een eigen aanpak:

- Het bestaande dak is dusdanig verouderd dat het dakbeschot aan vervanging toe is. In deze situatie is het mogelijk om het verouderde dak te verwijderen en dit te vervangen door dakplaten. Deze dakplaten hebben als voordeel dat de binnenzijde direct netjes is afgewerkt en dat direct ook het dak goed wordt geïsoleerd. 

- Het dak is niet goed geïsoleerd. Het energylabel van uw woning kan aanzienlijk verbeteren wanneer het dak wordt geïsoleerd. Dit kan zonder binnenshuis te moeten verbouwen toch gerealiseerd worden door middel van het aanbrengen van renovatieplaten op het bestaande dakbeschot. De dakpannen en panlatten worden dan weggehaald, zodat de renovatieplaten aangebracht kunnen worden, waarna de bestaande dakpannen weer terug op het dak kunnen worden gelegd. 

- Het dak vertoont op verschillende plaatsen lekkage. Hierbij is het mogelijk om onder de dakpannen een folie aan te brengen. Deze folie is waterdicht maar dampopen zodat het water niet meer naar binnen kan doordringen, maar eventueel vocht wat onder de folie condenseerd wel kan verdampen. 

Foto's